Daca intampini probleme Raporteaza bug
 
Pagina 1 din 1
1 
 
Vezi primul necitit
 
16-07-2007,13:03
#1
Joci.Ro Data inregistrarii: 16/07/2007 Mesaje: 0 Offline
Regulament Hold'em Poker
 
 

01. Jocul si Obiectivele - Introducere 02. Reguli generale
03. Hold'em Poker - Reguli de joc
04. Hold'em Poker - Parierea
05. Mainile castigatoare
06. Reguli in caz de egalitate

01. Jocul si Obiectivele - Introducere

Poker-ul este un joc clasic care se joaca cu un pachet standard de carti. Obiectivul jocului este de aranja cartile in grupuri castigatoare denumite po****r "maini". Cea mai buna "mana" castiga potul. Variatiunile de poker sunt numeroase, fiecare jucator are un joc preferat de poker. Hold'em Poker este o varianta jucata in majoritatea turneelor din lume.

02. Poker - Reguli generale

Poker-ul este un joc de pariere. Fiecare jucator porneste cu un numar de puncte. La inceputul fiecarei maini fiecare jucator da pe masa un numar de puncte. Toate aceste puncte formeaza potul, care va ajunge la castigator. In timpul jocului jucatorii pot face parieri suplimentare contribuind la cresterea potului. Oricat pariaza un jucator, ceilalti participanti la joc trebuie sa il egaleze pentru a putea continua jocul. Jucatorii pot, de asemenea, sa creasca bet-ul (denumirea la jocurile oficiale de poker este Raise), sau sa renunte la joc (denumirea in engleza este Fold). In caz ca un jucator renunta, el nu mai poate castiga si pierde punctele pariate in jocul respectiv.
Un joc de poker este castigat de jucatorul care inca mai este in joc la final si care are cea mai buna mana (vezi Mainile castigatoare)


Obiectivul unui joc de poker nu este doar de a castiga cat mai multe maini posibile, ci de a castiga cat mai multe puncte posibile. De-a lungul mai multor jocuri, jucatori buni vor fi aceia care vor reusi sa castige mai mult decat vor pierde.

03. Hold'em Poker - Reguli de joc

La Hold'em Poker fiecare jucator primeste cate 2 carti cu fata in jos, apoi urmeaza runda de pariere. Dupa asta se intorc 3 carti pe masa (Flop-ul) . Urmeaza o runda de pariere, apoi se mai intoarce o carte, cunoscuta sub numele de Turn Card sau Fourth Street. Dupa o alta runda de pariere se intoarce ultima carte, a 5-a, denumita si River Card sau Fifth Street. Dupa o runda finala de pariere cartile sunt intoarse si se stabileste castigatorul.
Toate cartile de pe masa sunt carti comune, fiecare jucator le poate folosi pentru a face cu ele si cu cartile din mana cea mai buna combinatie. E perfect legal ca un jucator sa foloseasca doar cele 5 carti de pe masa, dar el poate doar sa spere ca si ceilalti jucatori ramasi in joc au facut la fel, si atunci va fi egaliate si se va imparti pot-ul.

04. Hold'em Poker - Parierea

Spre deosebire de jocul de poker, la Hold'em Poker primii 2 jucatori din stanga Dealer-ului (acesta poate fi identificat dupa bulina din caseta) sunt obigati sa puna un pariu "orb" (in engleza Blind Bet, denumit asa pentru ca acest pariu este pus fara ca jucatorii sa-si vada cartile). Bet-ul primului jucator poarta denumirea de Small Blind si este ju****te din pariul celui de-al doilea care este Big Blind.

Sunt o serie de optiuni pe care un jucator le are intr-o runda de pariere:
- Call inseamna ca se pune acelasi pariu cu al jucatorului dinainte.
- Check inseamna de fapt ca pariezi 0 puncte. Check spune un jucator care nu doreste sa parieze, dar nici sa renunte. Jucatorul care alege Check, nu poate da Call pentru ca nimeni dinaintea lui nu a pariat.
- Raise inseamna ca un jucator creste bet-ul.
- Fold inseamna ca un jucator renunta.
*Nota: intr-o runda de pariere un jucator poate mari bet-ul de maxim 3 ori.

05. Mainile castigatoare

Va prezentam aici mainile castigatoare in ordine crescatoare:

Qvinta Royala Mare
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/qvinta-roiala.gif[/IMG]
Qvinta Royala Mica
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/qvinta-mica.gif[/IMG]
Care
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/Care.gif[/IMG]
Full House
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/Full.gif[/IMG]
Culoare
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/culoare.gif[/IMG]

Qvinta
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/Qvinta-normala.gif[/IMG]
3 Bucati
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/3bucati.gif[/IMG]
2 Perechi
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/2-perechi.gif[/IMG]
1 Pereche
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/1-pereche.gif[/IMG]

06. Reguli in caz de egalitate

Cand doi jucatori au la final maini egale ca valoare pot-ul se imparte in functie de tipul de maina.

In caz de qvinta royala, culoare, qvinta sau nimic, mana care contine cartea cea mai mare castiga. Exemplu: qvinta Q-J-10-9-8 bate J-10-9-8-7, de asemenea bate 5-4-3-2-A, pentru ca in acest caz, asul tine loc de cea mai mica carte.

Cand exista egalitate si intre cartile cele mai mari, se trece la a 2-a cea mai mare carte, si asa mai departe, pana se face diferentirea intre maini. Exemplu: culoarea A-10-4-3-2 bate culoarea A-9-8-7-6, pentru ca 10 este mai mare ca 9.

Daca toate cartile sunt egale, avem egalitate si pot-ul se imparte intre castigatori.

In caz de care, 3 bucati, 1 pereche, mana cu cartile "perechi" cele mai mari castiga. Exemplu: 7-7-7-3-4 bate 6-6-6-J-Q pentru ca 7 este mai mare ca 6. Restul cartilor conteaza doar daca "perechile" de carti sunt identice. Exemplu: K-K-J-3-2 este mai mare ca K-K-9-8-6 pentru ca J este mai mare ca 9.

In cazul combinatiei de Full House, cele 3 carti identice fac diferenta, cealalta pereche care completeaza Full-ul este irelevanta. Exceptie: cand full-ul este format doar din cartile comune, de pe masa, sau dintr-o carte din mana si 4 de pe masa, atunci se imparte pot-ul.

Intre 2 perechi, mana cu perechea mai mare castiga.

 
Pagina 1 din 1
1