Cititi cu atentie acest regulament. In cazul in care el este incalcat, administratorii Joci.ro isi rezerva dreptul de a aplica sanctiuni in functie de gravitatea faptei comise.


Injuriile si limbajul necorespunzator

Acest website, precum si forum-ul de aici se bazeaza pe intelegere si respect reciproc. Asadar, sunt interzise cu desavarsire injuriile, afirmatiile vulgare, rasiste, antisemite sau xenofobe ori mesajele cu continut sexual. Este interzisa ironia de prost gust, fara sens si orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui site.

Toate jocurile sunt gratis, asadar prezenta unui utilizator pe acest site si acceptarea lui ca membru reprezinta un privilegiu, si nu un drept. Un utilizator poate fi banat in orice moment daca nu respecta pe ceilalti membri si daca nu are un comportament civilizat.

Vanzarea si transferul de puncte

Este interzisa vanzarea/transferul/"donarea" sau cumpararea/"primirea" de puncte sau a contului. Aceste lucruri se pedepsesc cu anularea contului. Un cont trebuie sa reflecte corect valoarea jucatorului, asadar cei care acumuleaza punctele altfel decat prin joc corect, vor avea contul anulat.

Anuntul de vanzare/cumparare de puncte se pedepseste direct cu anularea contului si a clonelor sale.

Trisatul si jocul nesportiv

Orice metoda de a trisa la vreun joc, inclusiv prin specularea unor erori de sistem, este sanctionata in functie de gravitatea situatiei.

De asemenea, un jucator are obligatia sa isi apere corect sansele intr-o partida. Jocul "nesportiv", adica ajutarea adversarului sa castige cat mai mult va atrage sanctiuni grave. Rating-ul unui cont trebuie sa reflecte corect valoarea lui, de aceea toti cei care nu dau dovada de fair-play si castiga altfel punctele decat prin joc corect vor fi sanctionati in functie de gravitate.

Rummy: jocul la "Culoare"

Sunt considerate jocuri nesportive si acele partide in care se convine dinainte jucarea un anumit tip de joc pentru un castig maxim. Astfel, conventiile dintre jucatori de tip "Jucam la culoare (Monocolor)" nu sunt corecte. Un jucator nu poate "anunta" dinainte ce anume joaca. Monocolorul este este punctat foarte bine tocmai pentru ca este dificil de finalizat, ori stabilirea cu adversarul a culorilor cu care joaca fiecare ii reduce dificultatea cu mult. Mai mult, unii pot face puncte stabilind ca un joc sa castige userul â€x†prin Monocolor, un joc sa castige userul â€y†in acelasi fel. Astfel ambii jucatori ies in profit maxim dar fara a juca fair-play.

In toate situatiile de mai sus se acorda fie avertisment, cu mentiunea ca la urmatoarea abatere contul va fi suspendat, fie direct suspendarea contului, daca numarul de jocuri nesportive este mare.

Jocul "pe o mana"

Jocul "pe o mana" cu alt jucator este de asemenea incorect. Insa dat fiind faptul ca multi comunica prin alte mijloace decat chat-ul pus la dispozitie de noi, nu putem demonstra acest lucru. Neexistand dovezi in statisticile noastre, nu putem lua masuri. Asadar, daca suspectati anumite persoane de astfel de practici, ocoliti-le.

Conturile multiple

Pentru a preveni eventuale fraude, sunt interzise conturile multiple.

Conturile multiple mai sunt denumite si clone. O clona inseamna un user care este deja inregistrat, si din diverse motive isi mai face inca unul sau mai multe conturi, cu scopul clar de a posta sub mai multe "identitati" sau de a acumula puncte la jocuri de pe mai multe conturi. Cazurile in care aveti probleme cu userul sau parola nu se rezolva prin crearea unui nou cont, ci prin folosirea cu incredere a functiei "Am uitat parola" sau contactarea prin e-mail/YM a unui administrator.

In cazul abaterilor, sanctiunile pot merge de la avertizare, dezactivare chat, suspendare pe 3/15 zile pana la anularea definitva a contului de pe care au fost comise.

In cazul in care abaterile sunt grave si sunt susceptibile de a fi repetate de pe oricare cont clona, sanctiunile mentionate anterior vor fi aplicate asupra tuturor clonelor adiacente aceluias IP de pe care au fost accesate. Conturile sterse nu mai apar nici in topuri (daca era cazul).

Important: Sunt tolerate 2-3 conturi la un jucator cu conditia sa nu se faca transfer de puncte intre ele si sa nu fie folosite pentru hartuire si injurii. Fiecare cont trebuie sa reflecte corect vechimea si valoare lui.

Reguli proprii la anumite jocuri

Persoanele care joaca jocurile de aici dupa propriile reguli (altele decat cele stipulate in regulamentul jocurilor) trebuie sa faca masa privata. Astfel jucatorii vor primi, pe langa parola mesei, si informatii privind acele reguli si se vor evita confuziile. Cei care incalca aceasta conventie vor fi sanctionati cu avertisment sau suspendare de la 3 la 15 zile, in functie de semnalari.

Rummy: jocul "fara mic"

Una din cele mai frecvente reguli proprii intalnite este regula "fara mic" la jocurile de Rummy. Aceasta regula obliga participantii la joc sa foloseasca Jolly doar pentru a inchide, nu si in suite sau in formatii. Exceptie: daca un jucator are ambele piese de Jolly, atunci unul poate fi folosit dupa dorinta. Cei care doesc sa joace "fara mic", deci dupa reguli proprii, trebuie sa faca masa privata si sa anunte acest lucru pe ceilalti adversari.

Poker: jocul la cacealma si "panda"

Pokerul este cel mai cunoscut joc de pariere si este mai mult decat un joc de noroc, este un joc de strategie in care fiecare aplica cea mai buna tactica pentru a castiga. De cand exista jocul de Poker se stie ca nu intotdeauna cel cu cea mai buna mana castiga, ci cel cu cea mai buna strategie si cea mai buna mana care ramane la final in joc castiga.

Cacealmaua si "panda" (inducerea in eroare a adversarului prin lasarea altora sa parieze, "asteptarea", cresterea betului ulterior fara ca nimeni sa se astepte) fac parte din strategia de joc a multor jucatori. Cei care doresc sa excluda cacealma si fara "panda", deci sa joace dupa reguli proprii, trebuie sa faca masa privata si sa anunte acest lucru pe ceilalti adversari.

Administratorii Joci.ro

Utilizatorii cu drepturi administrative de pe site-ul Joci.ro sunt: Admin, AdiSofokle, TheAnnihilator. Lor va adresati daca intampinati probleme. In camere si la mesele de joc numele acestor utilizatori va fi scris cu rosu.

In cazul in care un administrator al acestui site semnaleaza o neregula (scrisa sau nu in regulament), el are dreptul sa ia masuri imediat in functie de gravitatea situatiei. Deciziile luate de administratorii Joci.ro sunt definitive si nu sunt negociabile. Incercarile de orice fel ale unui user de a modifica o sanctiune deja acordata se poate lasa cu inca un avertisment.

Important: Orice jucator care se da drept administrator Joci.ro, indiferent scop, va fi pedepsit cu anularea contului. Orice jucator care aduce injurii administratorilor Joci.ro va fi pedepsit cu anularea contului.

Modificari ale Regulamentului

Atentie: acest regulament poate fi modificat la anumite intervale, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor. Puteti citi cea mai recenta versiune a acestui regulament oricand, accesand aceasta pagina.

Si cea mai importanta regula: respecta si vei fi respectat!

Echipa Joci.ro.