Daca intampini probleme Raporteaza bug
 
Pagina 1 din 1
1 
 
Vezi primul necitit
 
16-07-2007,13:32
#1
Joci.Ro Data inregistrarii: 16/07/2007 Mesaje: 0 Offline
Regulament Poker
 
 

Reguli Poker
01. Jocul si Obiectivele - Introducere
02. Poker - Reguli generale de joc
03. Poker - Parierea
04. Mainile castigatoare
05. Reguli in caz de egalitate

01. Jocul si Obiectivele - Introducere

Poker-ul este un joc clasic care se joaca cu un pachet standard de carti. Obiectivul jocului este de aranja cartile in grupuri castigatoare denumite po****r "maini". Cea mai buna "mana" castiga potul. Variatiunile de poker sunt numeroase, fiecare jucator are un joc preferat de poker.

02. Poker - Reguli de joc.

Reguli Generale
Poker-ul este un joc de pariere. Fiecare jucator porneste cu un numar de puncte. La inceputul fiecarei maini fiecare jucator da pe masa un numar de puncte. Toate aceste puncte formeaza potul, care va ajunge la castigator. In timpul jocului jucatorii pot face parieri suplimentare contribuind la cresterea potului. Oricat pariaza un jucator, ceilalti participanti la joc trebuie sa il egaleze pentru a putea continua jocul. Jucatorii pot, de asemenea, sa creasca bet-ul (denumirea la jocurile oficiale de poker este Raise), sau sa renunte la joc (denumirea in engleza este Fold). In caz ca un jucator renunta, el nu mai poate castiga si pierde punctele pariate in jocul respectiv.

Un joc de poker este castigat de jucatorul care inca mai este in joc la final si care are cea mai buna mana (vezi Mainile castigatoare).


Obiectivul unui joc de poker nu este doar de a castiga cat mai multe maini posibile, ci de a castiga cat mai multe puncte posibile. De-a lungul mai multor jocuri, jucatori buni vor fi aceia care vor reusi sa castige mai mult decat vor pierde.


Reguli Poker
Poker este un po****r joc de carti. Se joaca in 2-5 jucatori cu un pachet standard de 52 de carti. Fiecare masa de joc are stabilita o Deschidere obligatorie. Deschiderea poate fi oricat, gazda mesei stabileste acest lucru. Odata ce a dat Start, fiecarui jucator i se va lua numarul de puncte stabilit de acea deschidere obligatorie.


Fiecare jucator primeste 5 carti de joc. Se schimba intre 0-5 carti. Urmeaza runda de pariere, apoi mana cea mai mare castiga pot-ul.

03. Poker - Parierea

Dupa schimbare cartilor, se pariaza. In runda de pariere un jucator are mai multe optiuni: Sa creasca miza,sa plateasca sec sau sa se arunce.

04. Mainile castigatoare

Va prezentam aici mainile castigatoare in ordine crescatoare:

Qvinta Royala Mare
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/qvinta-roiala.gif[/IMG]
Qvinta Royala Mica
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/qvinta-mica.gif[/IMG]
Care
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/Care.gif[/IMG]
Culoare
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/culoare.gif[/IMG]
Full House
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/Full.gif[/IMG]
Qvinta
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/Qvinta-normala.gif[/IMG]
3 Bucati
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/3bucati.gif[/IMG]
2 Perechi
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/2-perechi.gif[/IMG]
1 Pereche
[IMG]http://www.joci.ro/images/regulament/1-pereche.gif[/IMG]

05. Reguli in caz de egalitate

Cand doi sau mai multi jucatori au la final maini egale diferentierea se face la cartea cea mai mare.


Cand exista egalitate si intre cartile cele mai mari, se trece la a 2-a cea mai mare carte, si asa mai departe, pana se face diferentirea intre maini. Exemplu: culoarea A-10-4-3-2 bate culoarea A-9-8-7-6, pentru ca 10 este mai mare ca 9.


Daca toate cartile sunt egale, diferentierea se face la culoare dupa cum urmeaza: culoarea cea mai mare este trefla, apoi inima, pica (frunza) si romb.

 
Pagina 1 din 1
1