Introducere

Blackjack este un joc popular de carti in cazinourile din toata lumea. Scopul jucatorilor este acela de a obtine o mana cu un total de puncte mai aproape de 21 decat mana dealerului (a bancii), insa fara a depasi 21.

Blackjack se joaca cu un pachet standart de 52 de carti (exceptand Jokerii). Pentru un plus de dificultate si pentru a se evita numararea cartilor cazinourile folosesc un numar mai mare de pachete de carti pe care le amesteca si apoi le folosesc.

In cazinouri Blackjack se joaca la mese speciale cu un dealer angajat de catre acel cazino. Jucatorii care se aseaza la masa joaca contra dealerului. Pe Joci.ro dealer poate fi orice jucator de la masa prin rotatie. Acesta va fi semnalizat la masa prin cuvantul DEALER si apare imediat sub caseta.

Limita de pariere va fi de asemenea semnalizata la masa de joc. La fiecare masa exista un bet minim si unul maxim. Acest bet (pariu) va fi plasat pe masa de catre jucatori sub forma cipsurilor de joc.

Obiectivul Jocului

Desi la masa de joc pot fi prezenti mai multi jucatori, Blackjack este in principiu un joc intre 2 jucatori, din care unul e dealerul. Restul jucatorilor nu joaca unul contra celuilalt, nici nu coopereaza. Singura competitie este intre ei si dealer.

Obiectivul jocului este acela de a acumula un punctaj mai mare ca al dealerului, insa fara a depasi 21. Punctajul se calculeaza adunand valoarea cartilor primite.

Valoarea cartilor de joc

Valoarea catilor de la 2 la 10 este chiar cea scrisa pe ele. J, Q si K valoreaza fiecare cate 10 puncte. Asul valoreaza 1 sau 11 (la alegerea jucatorului).

Jocul, parierea si stabilirea castigatorului/castigatorilor

La inceput atat jucatorii cat si dealerul primesc 2 carti fiecare. Jucatorii primesc cartile cu fata in sus, in timp ce dealerul va primi una cu fata in jos si una cu fata in sus.

Cea mai buna mana care se poate obtine este cea formata din As + orice carte de 10 puncte. Aceasta poarta denumirea de Blackjack. Jucatorul care o are castiga automat daca dealerul nu are de semenea Blackjack. Daca dealerul are si el Blackjack este egalitate si nimeni nu castiga. Daca doar dealerul are Blackjack, nu si ceilalti jucatori, acestia pierd automat chiar daca au 21 de puncte.

JUCATORII:

Dupa impartirea cartilor fiecare jucator poate face o serie de actiuni: poate pastra doar cele 2 carti primite (STAND) sau mai poate cere carti (HIT) pana cand ajunge suficient de aproape sau la 21 de puncte. Cine depaseste 21 de puncte pierde automat!

DEALERUL:

Dupa ce toti jucatorii au terminat de jucat mana (fie au dat STAND, fie au depasit 21 si au pierdut) abia atunci dealerul intoarce cartea ascunsa.

 - Daca are Blackjack atunci nu mai trage nicio carte si toti jucatorii pierd (exceptie fac cei care au tot Blackjack si care isi iau punctele inapoi).
 - Daca nu are Blackjack, atunci trage carti pana ajunge la cea mai buna mana cu care ii poate bate pe ceilalti jucatori.
 - Daca depaseste 21 de puncte, atunci va pierde automat in fata jucatorilor ramasi in joc.

Jucatorii care castiga avand Blackjack mai primesc un bonus de puncte egal de regula cu jumatate din valoarea pariata

Alte reguli:

In afara regullor generale explicate mai sus mai exista o serie de reguli pe care le explicam in continuare:

Split

Cand primele 2 carti pe care le primeste un jucator au aceeasi valoare (pot fi J si K, ambele carti sunt de 10 puncte), atunci jucatorul are posibilitatea le separe in 2 mani diferite. Plaseaza un pariu de valoarea primului pe a doua mana si le joaca separat.

Daca a doua carte primita intr-un Split de Asi este un 10, atunci jucatorul nu va primi bonusul de Blackjack

Double

Daca un jucator considera ca are carti suficient de bune sa bata dealerul, atunci poate dubla pariul. Ca sa poata dubla el are nevoie de o mana de deschidere de minim 11 puncte. Alegand dublarea pariului acel jucator va mai primi o singura carte.