Pentru ca administratorii acestui site nu numai ca nu iau nicio masura impotriva unor practici neregulamentare, dar le mai si incurajeaza, m-am gandit sa trag un semnal de alarma, si eventual sa aflu si parerea voastra, a jucatorilor de pe acest site, vis-à-vis de topul jucatorilor la rummy romanesc.
Ca sa ajungi nr. 1 in top nu trebuie decat sa desconsideri restul jucatorilor de pe acest site si cu ajutorul si “indiferenta” (ca sa fiu eleganta!) administratorilor care nu afiseaza nici lista partidelor jucate si nici macar numarul lor (asa cum se intampla pe toate site-urile de jocuri... care se respecta) poti sa acumulezi 100 000 puncte in mai putin de 24 ore.
Chiar daca acest aspect a mai fost semnalat administratorilor site-ului nu s-a luat nicio masura, ceea ce denota ca noi, restul jucatorilor, suntem niste fraieri.
Asadar, pentru ca tot sunt incurajati jucatorii care “joaca dupa propriile reguli” (vezi topicul deschis de administratori in data de 10 ian. 2008) , o sa descriu mai jos RETETA ptr nr. 1 in top:
Se iau 2 computere, de preferat un computer si un laptop (pentru comoditate :D ).
La unul din ele se logheaza userul “kosstell” iar la celalat se logheaza userul “vifor” (in 99% din cazuri).
IMPORTANT: Userul “kosstell”joaca intotdeauna numai la mese private, pentru a nu fi deranjat de alti “fraieri”.
Dupa ce s-a creat masa privata, userul “kosstell” joaca pe tabla, iar celalalt user (de obicei “vifor”) joaca etalat.
Partida dureaza in functie de cat de repede vin piesele pentru ca userul “kosstell” sa faca un monocolor si sa inchida cu jolly (2000 puncte). Daca e joc dublu (atu 1), cu atat mai bine, castiga din start 4000 puncte la o partida. Pana “vin” piesele asteptate, userul “vifor”, care “da jos” toate piesele necesare userului “kosstell” mai etaleaza cateva puncte, si asa practic se inseala aparentele.
Restul jucatorilor (adica “fraierilor”) se fac ca nu observa “jocul inteligent” al numarului 1 in top, iar administratorii au probleme mult mai importate decat fair-play-ul pe acest site.
Spor la puncte asadar, ca jocul oricum nu mai conteaza!!!
ps....daca am luat ban , inseamna ca administratorii nu numai ca au citit acest mesaj, dar s-au si "deranjat"
_teo_, stim ca esti jucator cu ceva vechime la noi pe site si nu credem ca te vei supara daca iti vom da un raspuns in acelasi ton cu cel al postarii tale. Cu siguranta Joci.ro nu este singurul site de jocuri online pe care ai jucat. Fie ca este vorba despre site-uri romanesti, fie "din afara", stii bine ca daca vrei neaparat sa "trisezi" poti. Pentru asta nu trebuie sa incalci regulamentul, si nici nu ai nevoie de acceptul administratorilor site-ului, ci doar de acceptul si ajutorul altui user. Cu alte cuvinte, cine doreste sa joace corect, de placere, o face, cine nu, nu. Cine joaca doar pentru puncte va fi mereu in cautare de metode noi prin care sa castige cat mai mult printr-o metoda cat mai usoara. Chiar la jocurile rapide de carti (poker) se poate comunica foarte usor si rapid prin multe metode. Nu ne place acest lucru, dar [U]nici un site de jocuri online din lume[/U] nu iti garanteaza ca jucatorii cu puncte foarte multe au castigat corect. Atunci, apare intrebarea: sunt site-urile de jocuri online site-uri pentru fraieri? Sau mai bine jucam acasa cu prietenii? Tu decizi.
Revenind la Joci.ro, semnalarea ta nu este singura primita, asa ca am hotarat sa schimbam regulamentul si, de acum inainte vom acorda sanctiuni si pentru "comportament nesportiv". Cu siguranta nu vom reusi sa-i prindem chiar pe toti cei care nu isi apara corect sansele, dar vom incerca. Vom verifica fiecare jucator raportat.
Am adaugat la regulamentul nostru urmatoarele:
[...] un jucator are obligatia sa isi apare corect sansele intr-o partida. Jocul "nesportiv", adica ajutarea adversarului sa castige cat mai mult va atrage sanctiuni grave. Rating-ul unui cont trebuie sa reflecte corect valoarea lui, de aceea toti cei care nu dau dovada de fair-play si castiga altfel punctele decat prin joc corect vor fi sanctionati in functie de gravitate."
Cu alte cuvinte vom pedepsi "blaturile" chiar si cu anularea contului. Pedeapsa este similara cu cea de vanzare/cumparare de puncte la poker. Pentru ca nu putem da pedepse retroactiv, utilizatorii pe care i-am gasit pana acum vinovati de astfel de practici vor fi avertizati. La urmatoarea abatare contul le va fi suspendat permanent.
PS. Intrebarile incomode nu ne deranjeaza, ban nu dam decat celor care incalca regulamentul site-ului si forumului.
Lara, multumesc pentru raspuns, si mai ales pentru...atitudine!
Mai mult ca sigur ca se vor gasi si alte metode de frauda pentru puncte, insa cele flagrante, precum cel mentionat poate fi verificat de voi si sanctionat.
Si daca nu deranjez cu o sugestie, cred ca ar fi si mai putine abateri, daca ati afisa (macar ptr ultima luna) lista partidelor jucate. Acest lucru l-am intalnit la toate site-urile de joci online (fie romanesti, fie straine)...
De ju****te de ora am stat "in living" si am urmarit cum celebrul "jucator" Kosstell sfideaza avertismentele administratorilor si face in continuare puncte jucand nesportiv.
Ptr. detalii: la ora 17, 25 avea 2038535 puncte, iar la ora 17.52 sarise brusc la 2044535 puncte, adica 4000 puncte.
Si in acest moment, el face linistit puncte, adoptand aceeasi "strategie" si sfidand regulile, dar mai ales restul jucatorilor.
Lara, sunt foarte curioasa ce masuri adoptati, voi administratorii, in acest caz....
De ju****te de ora am stat "in living" si am urmarit cum celebrul "jucator" Kosstell sfideaza avertismentele administratorilor si face in continuare puncte jucand nesportiv.
Ptr. detalii: la ora 17, 25 avea 2038535 puncte, iar la ora 17.52 sarise brusc la 2044535 puncte, adica 4000 puncte.
Si in acest moment, el face linistit puncte, adoptand aceeasi "strategie" si sfidand regulile, dar mai ales restul jucatorilor.
Lara, sunt foarte curioasa ce masuri adoptati, voi administratorii, in acest caz....
Sunt chiar putin 4000 de puncte in 25 de minute. Cred ca era obosit respectabilul domn din fruntea topului.
Stau si eu si ma intreb, daca un jucator, avea acum doua saptamani un punctaj foarte apropiat de al meu, cam cat a trebuit sa joace, incat sa abie cu aproape un milion de puncte mai mult decat mine?!?!?!?!
Ii vezi cum le merge mult mai bine dupa ce incep sa joace la mese private. Sau dati bonusuri pentru cei ce joaca la "separeu"?
Probabil veti gasi o solutie si pentru cei ce sfideaza bunul simt si competitia reala, pe noi si pe voi, si pana la urma pe ei, pentru ca se pacalesc singuri...
Va felicit pentru site si va urez succes!
Toti cei care incalca regulamentul printr-un comportament de joc nesportiv sunt sanctionati. Periodic facem verificari in acest sens si, acolo unde este cazul, luam masuri. "Celebrul jucator Kosstell" este primul care a incalcat noua regula, cu toate ca a primit un avertisment, deci are contul suspendat.
Pentru noi punctele reprezinta activitatea unui jucator pe site si capacitatea lui de a castiga/pierde la jocuri. In mod normal ratigul (punctajul) unui user reprezinta valoarea si vechimea lui pe site daca acesta joaca corect.
Punctele au importanta in alcatuirea topului celor mai buni jucatori si pentru a stabili rating-ul jucatorului. Rating-ul reprezinta punctele unui user si este reprezentat vizual de acei patratei colorati. Acest lucru este important pentru cineva care doreste, spre exemplu, sa joace cu un jucator mai "experimentat" si nu cu incepatori, pentru ca ii identifica mult mai repede.
Altii insa, se pare ca nu au rabdare sa "creasca" si sar anumite etape. Ei prefera sa "cumpere" puncte de la altii in diverse scopuri: fie vor sa se vada neaparat in top (chiar daca nu pe merit), fie doresc sa joace din start la mese cu mize mari etc. Motivatiile sunt multiple si de cele mai multe ori, superficiale. Simplul fapt ca au un anumit numar de puncte, si nu arata ca niste "incepatori", ii fac pe unii sa se simta mai bine, mai increzatori. Iar daca nu reusesc sa faca punctele pe merit, ei sunt dispusi chiar sa le cumpere.
Si fiindca noi, romanii suntem prin definitie "descurcareti", sigur ca daca exista cerere apare si oferta. Pentru cativa dolari altii vand puncte. Doritorii de puncte le reincarca cartelele de telefon, iar "micii intreprinzatori" cedeaza punctele la o masa de joc, de obicei privata. Desigur... teoretic. Unii isi iau, de cela mai multe ori, obisnuita "teapa" in loc de puncte. Merita sa risti contul pentru asta? Voi decideti.
Aceste practici sunt interzise de noi prin regulament si pedeapsa este anularea contului. Orice jucator care vinde/cedeaza/doneaza puncte poate fi raportat de catre voi. Orice jucator care cumpara/cere poate fi raportat de catre voi. Chiar si in chat-ul privat exista posibilitatea de a raporta pe cineva.
Vedeti detalii in pagina Ajutor: http://joci.ro/ajutor/sunt-jucatori-care-incalca-regulamentul-aduc-injurii-altora-si-sau-vand-puncte-luati-masuri.html.